KÄYTTÖ- JA HOITO-OHJEET
Regal-sarja kestää elämää, ei kuitenkaan ihan mitä tahansa. Näiden ohjeiden avulla pidät huolta ja säilytät kalusteesi uudenveroisina mahdollisimman pitkään.
Kuljetus
Hyllykkö on pakattu siten, että se kestää tavallisen kuljetuksen. Pudottamista on ehdottomasti varottava, sillä sitä hyllykkö ei kestä. Tarkista, että pakkaus on ehyt.
Kokoaminen
Tarkista, että mukana ovat kaikki tilatut elementit ja tarvikkeet.
Avaa ensin alaosien pakkaukset. Teippaukset kannattaa irrottaa varovasti (mm. veitsi voi aiheuttaa ikäviä pintaviiltoja). Paras tapa on avata pakkaus pohjasta, kääntää liepeet sivuille, kääntää elementti varovasti ympäri ja nostaa pakkaus pois. Näin elementti jää heti oikein päin. Ota irtohyllyt irti ja jätä toistaiseksi sivuun. Asenna alaosat omille paikoilleen (jätä seinään vähintään 1,5 cm väliä, koska tuplakansi on syvempi). Korjaa pienet virheet lattian korkeudessa esim. asettamalla taiteltu paperi sokkelin alle. Ruuvaa elementit toisiinsa kasausruuvilla.
Avaa yläosien pakkaukset. Asenna metallitapit alaosien reikiin ja nosta yläosat varovasti paikoilleen. (VTR ja LEY osissa asennetaan takimmaisiin reikiin kaatumissuoja). Ruuvaa elementit toisiinsa kasausruuvilla. Erikoistilanteissa voit porata lisää kasausreikiä (tämä ei ole normaalisti tarpeen).
Kiinnitä tuplakannet. (Vinkki: Aseta metallitapit ensin kanteen, niin paikalle asentaminen käy helpommin)
Kiinnitä irtohyllyjen hyllynkannattimet haluamaasi korkeuteen ja aseta hyllyt paikoilleen. Tarvittaviin lasihyllyihin asennetaan lukitsin.
Avaa ovipaketit ja asenna ovet YKSI kerrallaan. Eri ovissa on erilaiset saranat ja saranoiden aluslevyt, erot ovat melko pieniä. Ovien kiinnitysongelmat johtuvat useimmiten helojen sekaantumisesta. Seuraa tarkasti mukana tulevaa asennusohjetta. Kehyksettömissä lasiovissa kaikki kiristykset tehdään varovasti käsin, ei koneellisella ruuvinvääntimellä.
Noudata ohjetta. Näin varmistat, ettei synny harmillisia tilanteita ja että hyllykkö kestää käytön, mihin se on tarkoitettu.
Käyttöolosuhteet
Hyllykkö on tarkoitettu tavaroiden säilyttämiseen kuivissa tiloissa, jatkuva kosteus vahingoittaa hyllykköä.
Jos jätät hyllykön voimakkaaseen auringonpaisteeseen, syntyy haalistumisvaara. Älä sijoita hyllykköä niin, että se on kiinni lämmityslaitteissa.
Älä sijoita hyllykköä kulkureitille niin, että esimerkiksi huoneen aukeavat ovet osuvat hyllykön kulmiin.
Valaisinlaitteet on hyväksytetty kuivan tilan käyttöön.
Hyllykön käyttö
Hyllyjen kantavuus on mitoitettu normaalin käytön mukaan.
Lasihyllyjä ei ole tarkoitettu raskaille tavaroille. Sijoita tavarat niin, ettei synny putomisvaaraa. Hyllykössä ei pidä kiipeillä, kiipeilijä voi pudota tai hyllykkö kaatua.
Hyllykön pinta ei pidä kolhuista ja terävistä esineistä.
Jos pidät hyllykössä kukkia, huolehdi siitä, ettei kasteluvesi pääse turmelemaan pintoja, käytä tarvittaessa aluslautasta.
Puhdistus
Maali-, lakka- ja laminaattipinnat voidaan puhdistaa tavallisilla vesiliukoisilla pesuaineilla. Puhdistuksen jälkeen pinnat pyyhitään puhtaassa vedessä kostutetulla rievulla ja kuivataan. Voimakkaasti värjääviä aineita, kuten kahvia, punaviiniä tai punaista steariinia, ei saa jättää pinnoille, koska niistä voi jäädä ikäviä jälkiä. Jos poistat vaikeita tahroja, kuten painomustetta, teetä tai rasvaa, liuottimilla, noudata puhdistusaineen valmistajan ohjeita. Vältä hiovia puhdistusaineita.
Lasipinnat puhdistetaan neutraalilla (ks. pH-arvo) pesuaineliuoksella ja pehmeällä harjalla tai pesimellä. Tahrojen poistoon tai lasipinnan kirkastamiseen voidaan käyttää erikoisaineita niiden ohjeiden mukaan.
Pintoja vahingoittavat aineet
Maali-, lakka- ja laminaattipintoja vahingoittavat:
emäksiset ja happamat puhdistusaineet
naarmuttavat hankausaineet ja naarmuttavat
pesimet
veden pitkäaikaisvaikutus
kuuma vesi
kuumat esineet
Lasipintoja vahingoittavat:
iskut ja kolhut
hankaavat puhdistusaineet ja hankaavat pesimet
vahvasti emäksiset puhdistusaineliuokset
Siirtäminen
Jos kerran koottua hyllykköä siirretään, se on tyhjennettävä tavaroista. Irrota elementit ja siirrä osa kerrallaan.
Tärkeitä pykäliä
Tuotevastuulaki (694/1990) tuli voimaan 1.9.1991.
Tuoteturvallisuuslaki (914/1986) tuli voimaan 1.5.1987.