Virtual bookcase builder
O

Ympäristoohjelma

YMPÄRISTÖOHJELMA:

P. Rotola-Pukkila Oy:n ympäristöohjelman tavoitteena ovat ympäristöä säästävät ja pitkäjänteiset ratkaisut jätteiden käsittelyssä, energiapolitiikassa sekä raaka-aineitten ja tarvikkeiden käytössä.

1. Jätteiden käsittely

Pakkausjäte

Teemme lähes kaiken itse eli ostamme pääasiassa raaka-aineita, joiden toimittamisessa tarvitaan vain vähän pakkausmateriaaleja. Lajittelemme kaikki pahvit ja paperit ja toimitamme ne kierrätykseen. Metallikiskot silppuamme, varastoimme ja toimitamme edelleen kierrätettäviksi. Pakkausmuovin lajittelemme ja käytämme osittain uudelleen pakkauspehmikkeenä vientikuljetuksissa ja loput toimitamme Oy Botniarosk Ab:lle, joka käyttää sen energiantuotantoon.

Tuotannossa syntyvä jäte

Kaikki tuotannossa syntyvä jäte on polttokelpoista ja käytämme sen omaan energiantuotantoon nykyaikaisessa lämpökeskuksessa. Tähän toimintaan on olemassa ympäristöviranomaisten hyväksyntä.

Muut jätteet

Muuta jätettä syntyy erittäin pieniä määriä ja niiden käsittelyn hoitaa Oy Botniarosk Ab.

Ongelmajätteet

Toimintamme laadusta johtuen myös ongelmajätettä syntyy erittäin vähän. Toimitamme kaikki ongelmajätteet lajiteltuina Lassila & Tikanojalle. Kuljetuskaluston ja kaasutrukkien öljyt lajittelemme mustiin öljyihin, ja öljynsuodattimet kiinteisiin öljyjätteisiin. Käytetyt akut lajittelemme ja varastoimme ennen toimitusta eteenpäin. Kaikki ns. kirkkaat öljyt lajittelemme erikseen uusiokäyttöä varten. Loisteputket ja paristot toimitetaan lajiteltuina Lassila & Tikanojalle.

Lakkojen ja petsien pesuliuottimista syntyvää jätettä kertyy vähän, koska käyttämämme lakat ovat nykyaikaisia UV-kovettuvia lakkoja ja petsit vesiohenteisia. Lajittelemme jätteen erikseen vesi- ja liuotinpohjaisiin jätteisiin ja toimitamme ne Lassila & Tikanojalle.

2. Energian käyttö

Lämmitysenergia

Saamme lähes kaiken tarvittavan lämmitysenergiamme ottamalla käyttöön kaiken syntyvän puujätteen. Puujäte poltetaan kahdessa uudessa ja erittäin modernissa polttokattilassa omassa lämpökeskuksessa. Lisäksi säästämme lämmitysenergiaa ottamalla poistuvasta ilmasta lämpöenergian talteen lämmönsiirtimillä. Käytämme puujätettä myös tuotantoprosessissa tarvittavan lämpöenergian tuottamisessa. Kylminä talvina meillä saattaa tulla tarve ostaa puuhaketta tai läheisen sahalaitoksen polttobrikettiä. Kaikki lämpöenergia on kuitenkin 100% uusiutuvista lähteistä.

Sähkö

Käytössämme on generaattori, jolla tuotetaan pintakäsittelylinjan tarvitsema sähköenergia. Käytämme erittäin vähärikkistä moottoripolttoöljyä ympäristövaikutusten minimoimiseksi. Lisäksi otamme talteen kaiken hukkalämmön, joten polttoaineen hyötysuhde on erittäin korkea.

Sähkö-trukit

Käytössämme olevista trukeista suurin osa on akkukäyttöisiä sähkötrukkeja, joiden akkujen lataamiseen käytetään ympäristöystävällisesti yösähköä. Vain kaksi suurinta trukkia toimii puhtaalla nestekaasulla.

3. Raaka-aineet ja tarvikkeet

Pyrimme hankkimaan raaka-aineet luotettavilta, mieluiten suomalaisilta toimittajilta, jotka omalta osaltaan ottavat ympäristöasiat huomioon. Kaikki käyttämämme raaka-aineet täyttävät vähintään E1-normin.

Viilut

Lähes puolet käyttämästämme viilusta on suomalaista koivua. Pyökin, tammen, pähkinän, saarnen ja mahongin ostamme luotettavilta toimittajilta. Mahonki on Afrikkalaista sapelia, joka ei ole uhanalainen puulaji (lisätietoa aiheesta esim. Puukeskuksen jalopuusivuilta). Lajittelemme viilut siten, että raaka-aineen käytöstä syntyvä hukka olisi mahdollisimman pieni.

Lastulevy

Ostamme käyttämämme lastulevyn Suomesta. Lastulevyn raaka-aineeksi käy sahateollisuudessa syntyvä hake, joten levyn käyttö itsessään suosii raaka-aineen ekologista ja tehokasta käyttöä.

Liimat

Liimatoimittajamme on puuteollisuuden liimoihin erikoistunut Jowat, joka tunnetaan erityisesti korkeasta laadustaan. Kaikissa tarvitsemissamme liimoissa on liuottimena vesi.

Lakat

Lakkojen toimittajamme on AkzoNobel. Pintakäsittelylinjallamme käytämme vesipetsejä ja UV-kovettuvia lakkoja, jotka ovat täysin liuotinvapaita. Ruiskulakat ja -petsit ovat myös kokonaan vesiohenteisia, joten liuotinaineopäästöt ovat yrityksessämme käytännössä olemattomia.

Pakkaukset

Kaikki tuotteemme toimitetaan kierrätettävissä pahvilaatikoissa.

4. Muuta

Energiansäästölamput vakiona kaikissa valmistetuissa tuotteissa

Alkaen keväällä 2006 valmistetuista osista on kaikki valaisinlaitteet varustettu energiansäästölampuilla. Energiansäästölamppujen etuina ovat moninkertainen kestoikä, vähäisempi pintalämpötila ja tietenkin valaisintehoon nähden paljon pienempi energiankulutus. Omalta pieneltä osaltaan tämä uudistus vähentää energiantuotannossa syntyviä päästöjä.

Käsipyyherullajärjestelmä

Käytössämme on Lindströmin ympäristömerkityt vaihtopyyhkeet. Tämä vähentää omalta osaltaan jätteen syntymistä.

Öljyn keräys paineilmasta

Pienenä osoituksena yrityksemme halusta paneutua ympäristöasioihin on öljyn keräys paineilmajärjestelmän lauhdevedestä. Tämä laitteisto suodattimineen on melko kallis investointi, mutta se estää öljyn joutumisen ympäristöön.

 

nosto_pyr.jpg

Liity postituslistalle

Saat ensimmäisenä tarjoukset, kilpailut ja tiedotteet suoraan sähköpostiisi!